78151

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Pavel Votrubec (e-mailem) --- 29. 3. 2010
Re: stačeci a čeřici nadoba

Zdravim,
já stáčím do jedné a té samé nádoby.
Nechám potřebnou dobu stát poté co med projedu skrz síta.
Díky tomu, že mám 4 stejné stáčecí nádoby tak nemusím mít speciální čeřecí
nádobu.
na všech 4-řech mám vypouštěcí (stáčecí) ventily.
Pavel


----- Original Message -----
From: "jirka" <nasij/=/seznam.cz>
To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Sunday, March 28, 2010 5:31 PM
Subject: stačeci a čeřici nadoba


dobry den chtel bych poradit ma tady nekdo skušenost se stačecí a čeříci
nadobou?k čemu je vlastne dobra nejsou to vyhozene penize.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 42792


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
KaJi (212.77.163.106) --- 29. 3. 2010
Re: stačeci a čeřici nadoba

dobry den chtel bych poradit ma tady nekdo skušenost se stačecí a čeříci
nadobou?k čemu je vlastne dobra nejsou to vyhozene penize
---------------------------------------
To záleží na tom, kolik medu se vytáčí.
Jestli dvě tři konve, tak jsou to asi vyhozené peníze.
Jinak je to k nezaplacení.

Ale plastová stáčecí nádoba stojí asi 500Kč, takže bych začal tady a neřešil peníze. K 5 kilům medu za nádobu bych přidel ještě dvě kila a koupil za ně ještě síto nad tu nádobu.
Podhodlěji se s tím dělá a nepadají tam včely atd.

Karel

Karel

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 42796


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Tomáš Heřman (e-mailem) --- 29. 3. 2010
Re: stačeci a čeřici nadoba

> Zdravim,
> já stáčím do jedné a té samé nádoby.
> Nechám potřebnou dobu stát poté co med projedu skrz síta.
> Díky tomu, že mám 4 stejné stáčecí nádoby tak nemusím mít speciální čeřecí
> nádobu.
> na všech 4-řech mám vypouštěcí (stáčecí) ventily.
> Pavel

Jaky objem mate?

diky T.H.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 42798


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

      
Pavel Votrubec (e-mailem) --- 29. 3. 2010
Re: stačeci a čeřici nadoba

Na 30 kg medu.
A po vyčeření (cca 24 hodin) ihned stáčíme do 1 kg sklenic (Objem sklenic
750 ml)... neskladuji v nádobách, ale ve sklenicích.

Pavel

----- Original Message -----
From: "Tomáš Heřman" <Herman.T/=/seznam.cz>
To: "Včelařská konference" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Monday, March 29, 2010 2:40 PM
Subject: Re: stačeci a čeřici nadoba


> Zdravim,
> já stáčím do jedné a té samé nádoby.
> Nechám potřebnou dobu stát poté co med projedu skrz síta.
> Díky tomu, že mám 4 stejné stáčecí nádoby tak nemusím mít speciální čeřecí
> nádobu.
> na všech 4-řech mám vypouštěcí (stáčecí) ventily.
> Pavel

Jaky objem mate?

diky T.H.


__________ Informace od ESET Smart Security, verze databaze 4983 (20100329)
__________

Tuto zpravu proveril ESET Smart Security.

http://www.eset.cz




__________ Informace od ESET Smart Security, verze databaze 4983 (20100329) __________

Tuto zpravu proveril ESET Smart Security.

http://www.eset.cz



Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 42800


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

         
Tomáš Heřman (e-mailem) --- 30. 3. 2010
Re: stačeci a čeřici nadoba

> Na 30 kg medu.
> A po vyčeření (cca 24 hodin) ihned stáčíme do 1 kg sklenic (Objem sklenic
> 750 ml)... neskladuji v nádobách, ale ve sklenicích.

diky, to ja take se snazim ihned s medem do sklenic, ono se tim usetri dost prace...
T.H.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 42803


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

            
P.Krátký (90.180.212.169) --- 30. 3. 2010
Re: stačeci a čeřici nadoba

Na 30 kg medu.
> A po vyčeření (cca 24 hodin) ihned stáčíme do 1 kg sklenic (Objem sklenic
> 750 ml)... neskladuji v nádobách, ale ve sklenicích.

diky, to ja take se snazim ihned s medem do sklenic, ono se tim usetri dost prace...
T.H.

Zdravím.Něco jiného už ale je,když už mednou produkci počítáte na tuny,každý med po čase zkrystalizuje(snad jen ten dovážený v řetězcích ne,ten je tak dokonale přehřátý a přefiltrovaný,že už nezkrystalizuje nikdy),a s rozpouštěním medu ve sklenicích můžou být problémy,nahřátý med trochu nabyde a kdo plní pctivě až po okraj,tak mu to pak skrz víčko teče ven,může se porušit těsnění,případně ta sklenice rovnou praskne(i při teplotě těch 40-45 stupňů).Sám skladuji med v plastových nádobách a nalévám do sklenic jen podle potřeby,ty kýble s medem nejdříve 2 až 4 dny rozpouštím v termoboxu při regulované teplotě okolo čtyřicítky,potom naleji do stáčecí nádoby,kde mám filtr z uhelonu a spodním střihovým uzávěrem plním.
Po vytočení a následném pastování plním rovnou do sklenic jen med pastovaný(takže neprochází tepelnou úpravou a zachovává si všechny látky v čerstvém stavu).
Zdraví Pavel.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 42804


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

               
Pavel Votrubec (e-mailem) --- 30. 3. 2010
Re: stačeci a čeřici nadoba

Ahoj,

1) já právě neplním "poctivě až po víčko" ale tak pod závit cca 4 mm pod okraj. Po té co to pár zákazníkům "přeteklo" při transportu v teplém počasí, to už nedělám

2) ohřívání jednoznačně svým zákazníkům nedoporučuji a učím je "pastovat med".

3) nepohybuji se v medu po tunách, ale jen do 300 kg. Co chci do budoucna, je jiná otázka, ale snažím se včelařit co nejracionálněji, což u mne znamená minimum zásahů do včelstev a přitom nulové rojení a maximální výnosy.

4) uhelon nepoužívám, jen husté síto při stáčení. Pyl a jemné částečky vosku nechávám - znak nešizeného medu přímo od včelaře :-)). Je to prostě optický rozdíl od kupovaných cezených, s prominutím, "sraček" v supermarketech. Po konzumaci, už jen potvrzení, že si ode mne berou další a další med. Mít ho tuny, tak odeberou tuny.

5) Cena za 1kg 100 Kč a letos zvyšuji cenu na 110 Kč. Kupoval jsem nové úly od pan Břinka (5 kousků po 4 nástavcích) a chci ještě dál rozšiřovat do nových.

Pavel

----- Original Message -----
From: "P.Krátký" <Beeforman/=/seznam.cz>
To: "Včelařský mailing list" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Tuesday, March 30, 2010 8:05 AM
Subject: Re: stačeci a čeřici nadoba


Na 30 kg medu.
> A po vyčeření (cca 24 hodin) ihned stáčíme do 1 kg sklenic (Objem sklenic
> 750 ml)... neskladuji v nádobách, ale ve sklenicích.

diky, to ja take se snazim ihned s medem do sklenic, ono se tim usetri dost
prace...
T.H.

Zdravím.Něco jiného už ale je,když už mednou produkci počítáte na
tuny,každý med po čase zkrystalizuje(snad jen ten dovážený v řetězcích
ne,ten je tak dokonale přehřátý a přefiltrovaný,že už nezkrystalizuje
nikdy),a s rozpouštěním medu ve sklenicích můžou být problémy,nahřátý med
trochu nabyde a kdo plní pctivě až po okraj,tak mu to pak skrz víčko teče
ven,může se porušit těsnění,případně ta sklenice rovnou praskne(i při
teplotě těch 40-45 stupňů).Sám skladuji med v plastových nádobách a nalévám
do sklenic jen podle potřeby,ty kýble s medem nejdříve 2 až 4 dny
rozpouštím v termoboxu při regulované teplotě okolo čtyřicítky,potom naleji
do stáčecí nádoby,kde mám filtr z uhelonu a spodním střihovým uzávěrem
plním.
Po vytočení a následném pastování plním rovnou do sklenic jen med
pastovaný(takže neprochází tepelnou úpravou a zachovává si všechny látky v
čerstvém stavu).
Zdraví Pavel.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 42810


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

                  
P.Krátký (90.180.212.169) --- 30. 3. 2010
Re: stačeci a čeřici nadoba

Můžu jen souhlasit,sám nemám s odbytem problémy ani při ceně začínající na 110 kč,ani ty tuny nestačí pro uspokojení poptávky,nicméně většina zákazníků přece jen preferuje med tekutý v každé roční době.Hodně úspěchů přeje Pavel.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 42816


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

                  
Tomáš Heřman (e-mailem) --- 30. 3. 2010
Re: stačeci a čeřici nadoba


> Ahoj,
>
> 1) já právě neplním "poctivě až po víčko" ale tak pod závit cca 4 mm pod okraj.
> Po té co to pár zákazníkům "přeteklo" při transportu v teplém počasí, to už
> nedělám
>
> 2) ohřívání jednoznačně svým zákazníkům nedoporučuji a učím je "pastovat med".


Dost vcelaru si mysli, ze prodavat zkrystalizovany med je tezke az nemozne. Myslim ze je treba jen zmenit mysleni, pokud si jako prodejce myslim (mam pocit) ze zkrystalizovany med neni roven tekutemu pak neprodam. Toto jsem pochopil u pastovaneho medu. Uz zadne ze jeden je lepsi druhy horsi, med je med a je skvely! Prodavam tekuteho medu jen velmi malo, jen kdyz se to zrovna sejde. Lidem rikam, ze ja jim med kazit nehodlam, pokud oni po tekutem touzi vysvetlim jak ho rozehrat, pripadne reknu kdy tekuty budu mit.

T.H.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 42826


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu